måndag 2 mars 2009

Bra helg!

I fredags festade vi lite pa Samoanskt vis! Forst satt vi hemma hos Rachels "tjejkompis" (En sk. fafafine, som verkligen sag ut som en tjej!!), sen akte vi in till stan och en krog. Trevligt trevligt, men ibland onskar man att man hade en annan hudfarg och inte var sjalvlysande i morkret! Dock bjods vi pa drinkar och dansade hela kvallen!

Lordagsmorgonen vaknade vi tidigt for att ata frukost tillsammans med Fonoti (+familj) och Tautala pa lyxhotelet Aggie Greys. Dock var det ganska stelt och maten var inte att hurra for!

Efter det akte vi upp till bergen och till Iosefa och hans familj. Iosefa tog med oss pa en halvtimmas vandring genom djungel och snar, men destinationen gjorde det vart varenda steg! Den vackraste plats jag sett hittills med en flod och vattenfall dar vi badade och myspyste!
Pa kvallen spelade vi Risk och jag vann! (sjalvklart! Hehu!) Vi sov over hos dom, och har inte fatt sa bra somn sen vi kom hit! Tyst svalt och skon sang! Och riktig mat i magen!

Pa sondagen gick vi till kyrkan (som man ska gora da man ar har nere)! Vi gick till Bahai templet som ligger jattevackert uppe i bergen. Bahai ar en ganska skon religion, da de inte har en specifik inriktning utan blandar hej vilt! Och det ar ingen prast som star och babblar monotont utan det ar folk fran forsamlingen som laser texter ur olika religiosa skrifter! Och koren! De sjong som anglar... nastan att man ville bli lite religios!
Efterat var det te for alla besokare och det var valdigt socialt. Alla kom fram och pratade ned oss och vi kande oss valdigt valkomna!

Sen drog vi till stranden med Iosefa och hans kompisgang!! Black Sand Beach! Helt underbart vader och superklart vatten! Sa sjalvklart snorklade vi och sag massvis med vackert!
Och vi var nastan ensamma pa stranden! Helt underbart!

Idag sa ska vi ivag och titta pa ett hus som vi kanske ska hyra. Igar nar vi varit och handlat akte vi taxi hem och berattade om var bostadssituation och det visade sig att chaffisen hade ett litet hus att hyra ut billigt - motsvarade 900 sek i manaden! For oss bada! Nu betalar vi over 2000... VAR! Och delar allt! Sa vi hoppas att det ar ett hyfsat stalle...
Annars har Iosefas familj erbjudit oss att bo hos dom for samma pengar vi betalar nu, fast da skulle vi fa alla maltider. Och da skulle vi bo i en egen lagenhet i deras kallare! Dock ar det svart att ta sig till skola och stan...
Annars har vi ju Rubys stalle, dar vi skulle hyra varsitt rum, dela toa och dusch med en kille och fa alla maltider for 2100... Men vi far se hur vi gor!! Det loser sig i alla fall snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar