söndag 22 februari 2009

12 feb - Auckland Zoo och en fransman!

Vaknade runt 7 och bestämde oss för att vi skulle åka till Auckland Zoo! Tog en lokalbuss dit (turistbussar är svindyra!!) och trots en sur busschaufför bar resan av mot alla djuren! I bussen hittade vi en fransman som även han skulle till zoot, så vi tog sällskap med honom.
Väl där insåg vi att inte alla går efter ett jet-lag-schema så vi fick snällt sitta utanför och vänta i en halvtimma, i sällskap av en aggressiv förrymd tupp som hela tiden försökte jaga iväg oss! Men portarna till parken öppnade och vi skyndade in undan tuppens attacker. Väl inne förstod vi att själva zoot inte öppnade förrän om ytterligare en timma så vii tog en kaffe på ett café som öppnat. Det verkar inte som om man kan beställa en vanlig kaffe med mjölk i de här delarna av vår värld, så en cappucino fick det bli!

Tillsist öppnade zoot och det första vi gjorde var att ta oss till den lilla byggnad som Kiwisarna bodde i! För visst måste man se en Kiwi när man är på Nya Zealand! Och vi hade turen att faktiskt se en! Det är ovanligt då de är nattaktiva och väldigt skygga! Ute i naturen är det ännu svårare att se en!
Utöver den söta Kiwin så såg vi mängder med spännande djur! På ett ställe var emus och wallabies bara ett lågt staketfrån oss så man kom väldigt nära djuren!
Vi hälsade på apor, såg en flodhästrygg och tittade på sjölejon genom ett fönster under vattnet! Vi såg elefanter som tvättades i något som liknade en biltvätt och blyga giraffer som inte vågade smaka på sellerin som bjöds! Och massa massa mer!

Efter zoot gick vi och åt på en restaurang i närheten - Valentines! Jättebra mat till bra pris! En buffé med allt du kan önska inklusive efterrätter! Mycket fisk och glass blev det!

Då vi var mätta och glada bestämde vi oss för att traska vidare till en strand som enligt vår kassa turistiga karta låg i närheten. Då vi inte riktigt hittade bad vi en gubbe som satt utanför en restaurang om vägbeskrivning och det slutade med att han traskade med oss i 20 minuter och visade oss till vägen som ledde ner mot stranden. Supertrevlig lokalbefolkning! På vägen stötte vi på två killar i badkläder så vi slog följe med dom. Knepigare killar får man leta efter… De slogs och slog bakåtvolter om vartannat och var allmänt skumma! Men tillslut hamnade vi i alla fall på en halvdan strand (troligtvis enbart känd av lokalt folk) och travade ner mot vattnet…. Lågvatten innebär långt till dopp-djup! Och vattnet var jättegrumligt och mycket sten och lerig botten! Inte den bästa första upplevelsen av stilla havets annars så kända fina vatten…

Efter badet tog vi oss till stan och bestämde med Remi att vi skulle mötas upp senare på kvällen för att ta en drink och äta lite, så efter ett par timmar med dusch och vila bar det av ut igen. Nu i regn. Men vi hittade en trevlig bar där vi satte oss. Förvånad över hur billigt det är med alkohol här nere. Rindipriser på allt (lite mer än hälften av “normalpris” i Sverige). Och därefter hittade vi ett ställe att äta på!

Vid tiotiden var alla tre så trötta att vi tog oss hemåt igen för välbehövlig sömn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar