söndag 22 februari 2009

21 feb - En riktig strand!

Idag bar det av mot en riktig strand! Iosefa, en 19årig kille, som var i Sverige förrförra sommaren bjöd med oss!

Vi fick skjuts från stan upp i bergen av Steven (Iosefas pappa) och fick se deras hus. Häftig arkitektur! Inte alls typiskt Samoanskt… kan kanske bero på att mamman är amerikan!
Men vi packade pickupen med snorkelprylar, surfprylar och frukt och körde iväg. Det tar ca 40 minuter att köra rakt över ön till den södra sidan!
Iosefa och hans bror som är och surfar varje dag känner till alla de bästa stränderna och vågorna så vi kom fram till en mysig fale-kantad (en fale är en liten hydda), efter att ha stannat och köpt kokosnötter!
Pojkarna skyndade snabbt ut till de bästa vågorna och jag och Sirie spenderade en bra stund med att snorkla bland alla vackra koraller och fiskar! Såg riktigt vackra blå sjöstjärnor! Vi höll utkik efter havssköldpaddor, men utan tur. Men självklart såg Iosefa och Ben en själdpadda ute hos dom…

Sen solade vi, badade och mös. Vi pratade med de som bodde vid stranden, ett nya zeeländskt par och deras vänner och lekte lite med deras hundar och fick träffa deras gris och kisseunge. Grisen var läskig! De kan ju bitas de jäklarna så höll mig undan… Men det var roligt att se den få tokryck! Så snodde den min kokosnöt!

Efter vår heldag på stranden bar det av upp i bergen igen där vi blev bjudna på middag! Gu vad gott det är med riktig mat! Och brödet var riktigt smarrigt!

Efter maten satte vi oss och spelade Risk halva kvällen tills pojkarna körde hem oss igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar