söndag 22 februari 2009

19 feb - Fafafine

Ännu en lyckad skoldag, med endast 2 lektioner… Unasa fortsätter på samma gamla spår med att hitta på det som passar för tillfället och drar massa palangi-skämt. Men det går ganska bra.

På eftermiddagen kom Tautala (arkeologiföreläsare på skolan) och Rachel förbi för att kolla till oss! Tautala är inte den man tänker som lärare direkt. Hon satt och tjatade lika mycket tjejsnack som vi (hon är iof. Bara 30... Men hon ska vara min handledare på uppsatsen!), och är jätterolig att umgås med!
Rachel är iof också lärare, fast på collage…
Men vi bestämde i alla fall att vi antagligen ska gå ut nästa torsdag och titta på Fafafine show!

Fafafine är en ganska unik företeelse här… En fafafine är en han som är en hon! En transa med andra ord! Men här betraktas de som något helt naturligt och att de faktiskt är kvinnor födda i en manskropp. Detta accepteras trots att var och varannan samoan är strikt kristen!
Och man lägger lätt märke till dessa udda figurer här… på skolan och på stan. De som är på universitetet har fortfarande “pojkkläder” (fast lava-lava, typ sarong är en unisexpryl dock…) men de beter sig tjejjigare än tjejerna. Och då vi pratade med Rach om det igår så förklarade hon att det är först vid 20års åldern de verkligen klär sig som tjejer. Och då är det extremt! Kortkort med höga klackar är ett måste!

Så en fafafineshow är helt enkelt en trans-show med mycket glitter, smink och löstuttar. Ska bli riktigt intressant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar